nedeľa 15. mája 2011

Môj futbal 4

OŠK Ludrová vs Oravské Vesele 1:1 (1:0)
     Máme tu ďalší zápas mužstva Ludrovej, ktoré sa teraz stretlo v súboji so súperom bojujúcim o postup do 4. ligy
  Od začiatku to aj vyzeralo, kto je futbalovejší a kto chce ísť na postup. Hostia od začiatku prebrali iniciatívu a vytvorili si aj pár vyložených šancí. Krásnym sólom a zároveň veľmi ľahko sa preštrikoval útočník cez domácu obranu, kde musel zachraňovať až brankár pred jasným gólom. Nakoniec sa prebrali aj domáci a hrozili z ľavej strany, kde dokázali vykombinovať  súperov a dostať sa až k následnému centru alebo finálnej prihrávke. Tie však obrana hostí vedela z likvidovať, i keď niekedy aj z veľkou námahou. Potom z čista jasna po ďalšej peknej kombinácii na ľavej strane sa k odrazenej lopte dostal Pasch a nádherným oblúčikom prekonal brankára. Bola to jednoducho futbalová lahôdka. Zaskočený hostia sa pustili ešte viac do útočenia, hneď si aj vytvorili šance. Po dlhej krížnej prihrávake sa znovu hos´tujúci útočník ocitol pred brankárom Kmeťom, no v rozhodujúcej chvíli mu lopta odskočila a brankár následnú strelu bez problémov zlikvidoval. Do ďalšej vyloženej šance sa dostal druhý útočník Pisarčík, ten však pri svojom lobe lobol aj bránu. Pri ďalšej strele opečiatkoval brvno. Hostia sa dostávali do veľkých príležitostí najmä z nerozumných strát lôpt v strede pola Ludrovej a následnými protiútokmi.
     Druhý polčas pre zmenu, domáci kontrolovali hru. Opäť z ľavej strany zásobovali šestnástku nebezpečnými centrami. škoda len, že  nebolo toho kto by to využil.Táto územná prevaha však netrvala dlho. Zrejme aj zlou kondíciou aj kvalitou súpera opraty znova chytili hostia. Krížnymi loptami zásobovali Pisarčíka, ten ich vedel dobre využiť a robil najväčšie problémy obrane. Po sérií rohov to nakoniec prišlo. Neustráženie stopéra hostí a následná dorážka z vnútra šestnástky znamenala vyrovnanie. To im však nestačilo. Valili sa na Ludrovskú obranu útok za útokom. Domáci len veľkou bojovnosťou odolávali. Dokonca sa občas dokázali aj vymanévrovať z tlaku. Následne ísť aj do rýchleho protiútoku. Tie však končili tesne pred finálnou fázou, na ktorú už nebolo dostatok síl.
   Zápas skončil remízou, no dá sa diskutovať, či si výhru zaslúžili domáci za svoju bojovnosť alebo hostia za svoje futbalovejšie pojatie hry.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára