štvrtok 2. júna 2011

Môj futbal 7

Turčianska Štiavnička vs OŠK Ludrová 1:3 (1:3)
     Pomerne horúcom počasí je tu zápas medzi tabuľkovo susednými mužstvami. Turč. Štiavnička oslabená o brankára a kapitána v jednej osobe bola zdolateľným súperom. Ludrovej naopak chýbal dôležitý hráč útoku, disponujúci rýchlosťou, Pavol
  Tak sa aj stalo. Tak povediac v prvej príležitosti, do ktorej sa po vybojovenaj lopte v strede pola a následnému vysunutiu od Láclavíka, dostal Lukáš Fain. Ten svoju hneď prvú príležitosť zakončil gólom. Hostia sa dostali do eufórie. Po odstupe času aj domáci, začali vystrkovať rožky. Tých však schladil ďalší gól, kde po akcii cez ľavú stranu si tentoraz rolu a zakončovateľa Fain s Laclavíkom vymenili. Krásny center na hlavu a stav skóre 0:2.
  Týmto gólom domáci už nemali, čo stratiť a vrhli všetky sily do útoku. Dostávali so do príležitostí. Tie však nevedeli doviesť do úplného konca, i keď sa presadzovali stále viac a viac v strede pola. To im však gól neprinieslo, práve naopak po rohovom kope znova inkasovali z kopačky Andreu.
  0:3 bol v podstate neriešitelný stav z pohladu domácich. Na to však zareagovala rozhodcovská trojica. Priklonila sa viac na stranu ich pri diskutabilných fauloch a nefauloch. Vyústilo do premenenou penaltou a žltou kartou pre Krivoša. V ďalšej príležitosti sa ocitol domáci útočník. Samostatný nájazd mu bravúrne zlikvidoval Kmeť, a tak nedovolil ďalšiu zmenu skóre do konca prvého polčasu.
      Pred druhým polčasom v jedenástke Ludrovej došlo k zmene, kde skúsený Láclavík pre svoje problémy s trieslami nenastúpil. Nahradil ho Marek Bella, ten sa postavil do útoku vedľa vynikajúceho Faina. Tí sa mali starať, so svojou mladou dravosťou, o problémy domácej obrane. S časti im to aj vychádzalo, no druhý polčas prebrali iniciatívu hráči Štiavničky. Čoraz viacej sa presadzovali, vytvárali si viac šancí na zakončenie. Obrana hostí mala čo robiť s ich odvrátením. Našťastie aj ak sa dostali cez obranu, vždy tam bol brankár Kmeť. Ten opäť čaroval. Dokonca teraz sa k nemu priklonilo aj šťastie. Pri jednej vyrazenej lopte ostal na zemi, hráč domácich sa ukvapil a zbrklým zakončením trafil len bočnú sieť.
  Keď sa však podarilo domácim, prejsť cez obranu aj brankára, zastavila ich konštrukcia brány.
  Hostia už len hrozili protiútokmi. Pri jednom sa Fain geniálne zbavil dvoch hráčov a následnou nechytatelnou strelou trafil len brvno. Následnú odrazenú loptu nedopravil do siete Arbet. Ďalšou dobrou možnosťou bol rohový kop , ktorý presvišťal pred brankárom a chýbalo mu ozaj len málo aby skončil v sieti.
   Zápas skončil výsledkom, ktorý vôbec nezodpovedal predvedenej hre. Ešte malá zmienka k rozhodcom. Niektoré zákroky zo strany domácich boli ozaj až brutálne, čo však rozhodcov nechali chladným. Dokonca však mali opačný meter na posudzovanie zákrokov hostí, kde niekdy si doslova aj vymýšľali.
  Nechápem ich počínanie, nakoľko v podstate obom mužstvám o nič už nešlo a pri takom jednoznačnom výsledku nemalo ani zmysel niekomu nadržiavať.
     Hráč zápasu: Jednoznačne sa nim stal Lukáš Fain. Mladý dravý hráč, ktorému žiaden post nie je cudzí. Dnes sa nám predstavil ako útočník a doslova zažiaril.
Nielenže dostával celé mužstvo domácich do úzkych, ale bola doslova radosť sa naňho pozerať. Rýchle kľučky, motanie hláv  súperom a taktiež neuhnutie v žiadnom tvrdom súboji, plus úžasná efektívnosť. To ho dnes charakterizovalo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára