utorok 21. júna 2011

Môj futbal 10

OŠK Ludrová vs Palúdzka 2:3(1:1)
     V poslednom zápase sezóny sa stretli dva Liptovské celky, ktorým už o nič nešlo a tak sa mal očakávať pekný útočný futbal.
     Od prvého hvizdu začali lepšie hostia, boli kreatívnejší a behavejší. Žiaľ žiadnu poriadnu šancu si nevytvorili. Domácich naopak tiahol sprvu len Arbet, krotý na svojej ľavej strane robil problémy súperom. Po čase sa k nemu začali pridávať aj ďalší hráči. To vyvrcholilo niekoľkými štandartkami okolo šestnástky  brankára hostí. Domáci z nich aj tak nevyťažili nič, nakoľko boli zle zahrané.
  Po dlhšej dobe len medzi-šestnástkového futbalu sa do rýchleho protiútoku dostal Pavol. Najprv svoju príležitosť dosť skazil,ale v tom poslal prihrávku na Andreu ktorý na dvakrát z blízka už prekonal brankára.
  Hostí to nabudilo, začali viac tlačiť na svojho súpera. Nakoniec sa dočkali vyrovnania, keď z neškodného faulu v strede ihriska si nakrátko rozohrali loptu a následne hráč postupoval až k šestnástke kde vypálil krížnu strelu na, ktorú brankár nemal šancu.
     Do prestávky sa nič významné nestalo tak začnem rovno druhým polčasom.
    Hry sa znova chytili hostia a zatlačili súpera na 10 až 15 minút, keď domáci nevedeli vyjsť ani z poza vlastnej polovice. Zovretie bolo tuhé a gól na spadnutie. To sa však nestalo. domáci opäť z toho nevmanévrovali, tým sa hra mierne vyrovnala.
  To sa však asi nepáčilo hlavnému rozhodcovi.  Nakoľko v prvom polčase som ho ani len nespomenul, tak v tom druhom začal úradovať. Najprv neodpískal faul na na Pavla, ktorého zobrali "do parády" hneď dvaja súperi. Následne na to odpískal penaltu v prospech hostí (tam treba uznať, že podľa najnovších pravidiel hry bola správne posúdená). Po premenenej penalte sa celý zvyšok zápasu vyostril. Nielenže domáci boli rozčarovaný z jeho niektorých verdiktov, ale aj sám hlavný rozhodca bol taký nervózny, že začal nadávať hráčom a vymýšľať ďalšie nelogické verdikty.
  Domáci sa chceli vzchopiť,  no po nádhernom centri hlavičkou netrafil odkrytú bránu Pavol.
  Konečne prebrali iniciatívu domáci, no súper hral na nebezpečné protiútoky, čo im ešte viac vyhovovalo. Vyústilo to do ďalšieho gólu v sieti domácich.
  Napokon sa podarilo ešte Kajanovy korigovať tesne pred koncom na konečných 2:3.
      Ďalší zápas poznamenal výkon rozhodcu. Bohužiaľ my s tým  nič nespravíme.  Ak nebude iniciatíva niekde  na Zväze, tak sa môžeme len tíško prizerať. Predsa v niektorých prípadoch, keby sa hráči sústredili na svoj výkon, tak ani sám "veľký" rozhodca s tým nič nespraví. (vid.: zápas Podzámok - Ludrová, http://blogisko.blogspot.com/2011/05/moj-futbal-5.html)

Zápas s pohľadu hostí:
http://www.fc34.sk/index.php?zobraz=11&disp=673&big=big

     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára