nedeľa 19. júna 2011

Môj futbal 8

OŠK Ludrová vs Vrútky 3:4 (2:1)
     Po krásnom slnečnom dopoludní sa počasie otočilo. Oblohu pohltili mraky a na zem sa valil dážď. To sa veľmi prejavilo na trávniku, kde na niektorých miestach stála voda.
  Hráči oboch mužstiev aj napriek tomu chceli nastúpiť v čom im aj rozhodca vyhovel.
     Od začiatku zápasu bolo jasné, že to bude viac o bojovnosti ako o technickom futbale. Mláky robili problémy všetkým aktérom. Napriek tomu hostia mali územnú prevahu. Hlavne po chybách Ludrovskej stopérskej dvojice, kde vykartovaného Krivoša zastúpil Milan, sa dostávali do zakončenia. Úvodnú prevahu zúročili peknou krídelnou akciou. Prvú strelu ešte brankár Kmeť stačil vyraziť, ale na dorážku bol už prikrátky. Hostia si ďalej vypracovávali šance cez svoje krídla. Po skoro identickej akcii zaúradoval opäť Kmeť, čo vychytal skoro až nemožné. Pri svojom jednom obetavom zákroku sa udrel hlavou o žrď vlastnej brány. Našťastie po ošetrení mohol ďalej pokračovať v hre.
  Hosťom najväčšie problémy robil subtílny Pavol, ktorému počasie vyhovovalo asi najviac. Pri jednej akcii vyzvŕtal 3 hráčov a následný evidentný faul, na jeho osobu, v šestnástke však nebol rozhodcom "postrehnutý". Dalo by sa povedať, že bol ignorovaný. Avšak po autovom vhadzovaní a následnom strielanom centry Arbeta si dali hostia nešťastným tečom vlastný gól. Domácich to nabudilo a začali byť vpredu viac nebezpečnejší. Pavol zamestnával všetkých obrancov súpera, ktorí ho museli len faulovať. Takto sa dostal k dvom štandartkám Fain. Prvú poslal len do brvna, avšak pri druhom priamom kope využil mokrý terén, keď lopta tesne pred brankárom skočila a vypadla mu z rúk. K lopte zadarmo sa dosttal Láclavík a z otočky trafil odkrytú bránu. Takto domáci pokračovali v dobrých protiútokoch. Lenže rozhodca tomu nebol naklonený a po ruke v šestnástke už neodpískal druhú penaltu pre domácich.
      V druhom polčase sa už viac prejavila nezohranosť Ludrovskej stopérskej dvojice. Tak využívali hostia viac dier v obrane, ktoré musel znova hasiť Kmeť. Napomáhali tomu aj rozhodcovia svojimi ďalšími zaujatými verdiktmi.
  Takto po ďalšej chybe obrany Kmeť "hasil" už len za cenu faulu v šestnástke. Následnou premenenou penaltou sa dostali hostia na koňa. Znovu boli nebezpečnejší, čo vyústilo do gólu na 2:3. Pri tomto góle zahral rolu terén, keď lopta, po ktorú šiel von zo šestnástky brankár, zastala vo vode. Tak sa hosťujúci hráč dostal skorej k lopte a to už pre neho nebol problém skórovať do odkrytej brány.
  Po tomto góle sa hra zvrhla, viac sa diskutovalo a hádalo z rozhodcami ako hral futbal. Povedzme si však pravdu, po počasí najmä rozhodcovia ovplyvňovali hru. Nakoniec sa aj hostia nepriamo priznali že rozhodcom dali "všimné" !!
  Na konečný výsledok upravil Pash, centrovanú loptu si po odraze od žrde brankár vrazil sám do brány.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára