pondelok 8. augusta 2011

OŠK Ludrová vs TJ MÁJ Černová 11/12

2:0 (0:0)
     Prvý zápas novej sezóny sa odohral na domácej Ludrovskej pôde. Zápas bol o to zaujímavejší, že sa jednalo o dolnoliptovské derby. Napriek tomu zápas nenavštívilo veľa platiacich divákov, čo v konečnom dôsledku je len na škodu.
     Obe mužstvá boli značne oslabené o pár hráčov základnej zostavy, Černovci dokonca aj o trénera Žákovského, ktorý len pár dni pred zápasom podal demisiu. Takže z lavičky viedol mužstvo dlhodobo zranený člen mužstva Juraj Moravčík.
  Teraz už k zápasu. Na hráčoch domácich bolo vidieť troška nervozity, to sa prejavilo aj na ihrisku, keď otiaže zápasu prebrali od úvodu hostia. Pekne kombinačnou hrou sa dostávali viac a viac k súperovej bráne. Hlavne po ich pravej strane sa snažili o krátke narážačky a kombinácie, čím sa dostávali k nebezpečným centrom a strelám z poza šestnástky. Naopak z ľavej strany sa pokúšali o priamočiarejšiu hru, čo robilo dosť značné problémy obrane.
  Na obhajobu domácej obrany treba uznať, že ich vlastná záloha moc nepodporovala. Organizačne bola na tom veľmi zle vzhľadom, že bola neobvykle až päťčlenná. Záložníci si nevedeli prebrať hráčov a po získaní hry miesto kombinácie posielali dlhé pasy na osamoteného Pavola. Ten to mal vpredu veľmi ťažké keďže svojou nízkou postavou nemohol moc konkurovať vyšším obrancom súpera. Napriek tomu sa dostal aj do náznakov šancí, tie však stroskotali na zlom spracovaní alebo príliš dlhej finálnej prihrávke.
  Toto všetko sa pričinilo k súperovej prevahe. Tá vyvrcholila v druhej polovici polčasu, keď uzatvorili hostí pred šestnástkou. Po jednom z rohových kopov a nedorozumení brankára Kmeťa s novým stopérom Lazíkom bol najbližšie ku gólu Marek Milan. Prestrelil všetko až na čiare stojaceho Krivoša.
   Do druhého polčasu prišli hráči ako vymenený. To sa hlavne jedná o domácich. Od začiatku si rozoberali hráčou, napádali súpera a hlavne podržali loptu v zálohe. Tým sa hra vyrovnala, v niektorých momentoch dokonca domáci prehrávali hostí. Tento tlak vyústil až do gólového momentu. Láclavík z rohu našiel Lazíka. Musím povedať, že to bol to nádherný gól. Lazík  vyskočil vyššie než hosťujúci brankár a hlavou poslal loptu do siete.
  Gólom povzbudený domáci sa osmelili a častejšie zamestnávali hosťujúcu obranu. Avšak prebralo to aj Černovcov. Opäť mali viac z hry a obstrelovali branu z každej strany. Tak získavali rohy, ktoré veľmi prispeli k tlaku. Ten prerušili len striedania, ku ktorým sa pridal aj gól Andreu za veľkej pomoci práve striedajúcich hráčov (Hadač, Bielik).
  Po tomto góle Ludrovci hrali čisto na protiútoky zatiaľ čo hostia z Černovej vsadili na vabank. Na bránu sa doslova hrnula jedna strela za druhou. Len veľkou obetavosťou a vynikajúcim Kmeťom sa nakoniec podarilo udržať čisté konto aj s konečným hvizdom rozhodcu.
     Po celkovom vzhliadnutí zápasu môžem povedať, že bol dosť atraktívny. Padli len dva góly, ale hra bola svižná aj tvrdá. Prvý gól bol ozaj futbalovou lahôdkou. Jednoducho derby splnilo to čo malo.
   Hráč zápasu: Bolo veľmi ťažko vybrať len jedného hráča. Najmä, keď by si to zaslúžili obaja stopéri. No predsa toto ocenenie dostane mladší zo nich, vďaka tomu gólu. Lukáš Lazík bol hodený do vody a ukázal, že je veľmi dobrý plavec. Gratulujem

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára