utorok 30. augusta 2011

OŠK Ludrová vs Dúbrava 11/12

     V tomto príspevku nejdem ani moc rozoberať priebeh hry. Prečo ? V podstate preto, že už to stratilo význam. To hlavne z dvoch dôvodov. Prvý je, že zápas sa odohral už vyše pred týždňom a ten druhý je, že sa k tomu zápasu ani už moc nechcem vracať.
     Hlavnou príčinou prečo sa už k tmou nechcem vracať sú rozhodcovia ! Môžno to znie znova ako výhovorka, ale nechcem sa na nič vyhovárať. V skutočnosti nemôžeš očakávať  výhru alebo zabodovať v takom zápase, v ktorom poriadne nevystrelíš na bránu resp. nevytvoríš si žiadnu vážnejšiu príležitosť na skórovanie.
  Avšak keď ťa rozhodca poškodí na začiatku prvého polčasu, tým že neodpíska jasnú penaltu a vzápätí na to dostanete gól s priameho kopu, ktorý ani nemal byť je to dosť nespravodlivé.
  Takže aspoň tu rozoberiem konkrétne situácie. Po úniku Pavola od obrany sa už rútil sám na brankára Kačalku. Ten ho v súboji o loptu možno fauloval, možno nie, jednoducho sa obaja ocitli na zemi a lopta išla ďalej. Na to však Pavol bleskovo vstal zo zeme rozbehol sa k lopte, keď ho na zemi ležiaci Kačalka chytil za nohy. Pavol padol, napriek tomu píšťalka bola nemá. "Pán" rozhodca na to argumentoval, že nepostrehol. Zaujímavé ! Kde sa potom pozeral ? Možno do vrecúška či tam má dosť peniažkov.
  V druhom dôležitom momente, ten ŠAŠO, nazývaný tiež rozhodca, odpískal nezmyslený priamy kop od autovej čiary. Neskoršie sám faulovaný hráč (Golis) sa priznal: "No nepadni, keď ti to odpíska.". Napriek tomu sám Golis zohral štandartku a treba povedať zahral ju veľmi dobre. Kopol ju cez päťku, kde hráči prebehli. To pomiatlo brankára Kmeťa a nikým netečovaná lopta ostala až v sieti.
   K ďalšiemu priebehu zápasu sa ani moc vyjadrovať nechcem. Spomeniem asi len to, že proti tak slabému súperovy som už veľmi dávno nehral. Bohužiaľ my sme v prvom polčase sa im prispôsobili. Dokonca môžem povedať, že sme boli ešte aj horší! Nepodržala sa lopta, žiadna kombinácia, žiadna bojovnosť. Stále len nakopávané lopty dopredu.
   Potom môžeš aj druhý polčas zamakať na 120 percent, ale proti zatiahnutej obrane a rozhodcovi nič moc nezmôžeš.
     Všetko je to o tom začať hrať od prvej minúty. Nenechať sa rozhodcom znechutiť ani divákmi dokonca ani súpermi. Hrať len to svoje a hlavne baviť sa hrou. No ako k tomu donútiš aj ostatných ?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára