sobota 20. augusta 2011

Palúdzka vs OŠK Ludrová 11/12

1:1 (0:1)
      Druhé kolo 5-tej ligy B z pohľadu Ludrovej sa odohrávalo na Mikulášskej pôde. Jednalo sa teda o liptovské derby, ktoré prinesie vždy veľa vzruchu a veľa gólov.
     Po úvodnom hvizde rozhodcou rozohrali domáci pohľadnú akciu, ktorej záver nakoniec skončilo na žrdi Ludrovskej brány. Od začiatku ukázali, že chcú všetky body nechať doma.
  Takto nebudení domáci pokračovali v obliehaní brány, ktorú hájil Kmeť. Hostia prehrávali súboje a nechávali voľných hráčov najmä v strede pola. Zaujímavé však je, že práve hostia mali mať prevahu vďaka piatim záložníkom. To sa však ako aj v prvom zápase (Ludrová vs Černová) neukázalo byť prínosom. Problém je zväčša v tom, že nakoľko je ich 5 každý sa spolieha na toho druhého, že si pokryje hráča. Takto to urobia minimálne dvaja a hráči súpera z nevýhody ťažia obrovskú výhodu. Následne obrana trpí neustálim tlakom a prečíslením, ktorým sa nedá odolávať neustále.
  Našlo sa aj pár svetlých momentov hostí, keď z rýchlych brejkov sa dokázali dostať až k zakončeniu. Nanešťastie smerovali väčšinou na osamoteného Pavola. Ten sám proti štvorčlennej obrane robil čo sa dalo. Dokonca si vypracoval aj pár šancí, ale nič z toho nepadlo.
  Už osmelení hostia, najmä šancami z protiútokov, dokázali v druhej polovici polčasu dlhšie podržať loptu. Tak si vypracovali aj štandartky a z jednej Láclavík poslal loptu priamo do žrde.
  Koncom polčasu sa hra vyrovnávala, potom však prišiel nešťastný moment. Láclavík vo vlastnej polovici ihriska stratil loptu. Tej sa ujal rýchli Trnovský, prešiel cez Lazíka a z 20 metru vyslal nechytatelne tesne nad zemou strelu k žrdi, na ktorú Kmeť nemal najmenší nárok.
  Následných pár minút sa neudialo nič výnimočné a hráči šli za stavu 1:0 do kabín po nové taktické pokyny.
  Do druhého polčasu však lepšie vstúpila Ludrová. Prebrala iniciatívu a po individuálnom prieniku sa dostal k bráne Pasch. Riešil to však len prihrávkou nakoľko bol už dosť z uhla. Hra sa oveľa viac vyrovnala, ale k zakončeniam sa opäť viac dostávali domáci.
  Nič z toho však nevyťažili a radovať sa mohli nakoniec hostia. Po dobrom napádaní Ludrovských hráčov, vybojoval loptu Arbet a po prihrávke Andreu nechytatelne prekonal gólmana Láclavík.
  Zvyšok zápasu priebiehal v duchu Palúdzka musela Ludrová chcela. Odrazilo sa to na ihrisku. Domáci už dohrávali kŕčovito a svoje ďalšie šance zahadzovali. Za to Ludrovci predvádzali bojovnosť v zadných radách a ľahkosť vpredu. Dobrou strelou sa opäť prezentoval Láclavík, ktorú brankár vytlačil spod brvna.
     Zápas nakoniec skončil ,povedal by som spravodlivou remízou. Góly padli po chybách hráčov, ale aj po nádherných strelách.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára